Miért gyenge az immunrendszered?

Az évszakok váltakozása a gyengébb immunrendszerű emberekben vegyes érzelmeket vált ki, mivel jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotukat. Gondoljunk csak a télen gyakoribb megfázásokra, a tavasszal kiújuló szeplőinkre, nyáron a növényi pollenek okozta allergiára, ősszel a gyomorfekéllyel járó panaszok erősödésére stb… Gyakran felmerül a kérdés: Mitől gyengül le az immunrendszer?

Sajnos az egészségi állapotunk sokkal több aggodalomra ad okot, mint gondolnánk. Az egészségügy a legutóbbi időkig komolytalanul viszonyult a szervezetünkbe betelepedő mikroorganizmusokról. A WHO kutatásaiból kiderült, hogy bolygónk lakóinak több mint 90%-a valamilyen mikroorganizmussal fertőzött. Ezek a mikroszkopikus élőlények lassan, de határozottan bomlasztják az emberi szervezetet, aminek a végeredményeképp kialakulnak a legveszedelmesebb betegségek.

A biorezonanciás mérések során gyakori, hogy van valamilyen étel intolerancia, például glutén érzékenység aminek a táptalaján a kórokozók el tudnak szaporodni és az emésztési problémától teljesen független betegséget is ki tudnak alakítani. A mikroba gócok felszámolása fontos, mert csak így tudjuk elkerülni az olyan egész szervezetet érintő betegségek kialakulását, mint a daganat. A daganatos pácienseknek összességében 15-20-30 gócuk is szokott lenni a test különböző részein, különböző típusú kórokozókkal. Mindezekhez még hozzájönnek olyan környezetből származó ártalmak, mint a vegyi anyagok, tartósítószerek, növényvédő szerek, kemikáliák, nehézfémek stb. Ezek már olyan kihívást jelentenek az immunrendszernek, amivel már képtelen megbirkózni.