Biorezonanciás felmérés
Call Today 020 8567 0707
51 Uxbridge Road, San Francisco W7 3PX
Open Hours
Mon — Sat: 8 am — 5 pm, Sunday: CLOSED
Mi a kineziológia? Hogyan működik?
Biorezonanciás felmérés > Kinezológia avagy mire jó a kineziológus?
Biorezonanciás felmérés > Kinezológia avagy mire jó a kineziológus?

Kinezológia avagy mire jó a kineziológus?

Mi a kineziológia?Biztos hallottad már a kifejezést, hogy pszichoszomatikus betegség. Ez azt jelenti, hogy egy adott betegségnek vagy tünet csoportnak lelki okai vannak. Sokszor mondják az orvosok is, hogy biztos a stressz az okozója a problémának.

Gyakran találkozom azzal, hogy a vizsgálatok során „betokosodott érzelem” vagy „érzelmi toxin” címszóval jellemzi a gép az adott problémát. Ilyenkor érdemes kicsit mélyebbre ásni a lelki világban és megkeresni a testi tüneteket okozó baj lelki hátterét. Erre kiváló a kineziológia „One Brain” módszerrel.

A kezelés elején tisztázzuk a vendéggel, hogy miben keres megoldást, mi az a probléma amire fókuszáljunk. Ez lehet valamilyen tünet pl. krónikus hasfájás, lábfájás, köhögés, görcsös izmok vagy bármi egyéb hosszan fennálló vagy mindig visszatérő probléma, akár kapcsolati problémák, félelmek, pánikbetegség, szorongás, alvászavar, stb. Itt jegyezném meg, hogy a különböző intoleranciáknak is megvannak a lelki vonatkozásai, pl glutén = apa, férfiak ; tejfehérje = anya, nők.

Ezután következik az izomtesztelés, melynek során leggyakrabban a kar izmain finom technikával dolgozunk. Az izmok válaszolják meg a problémával kapcsolatos kérdéseket, segítenek felfedni, hogy milyen múltbeli eseményhez köthető a jelenben problémát okozó tünet. A sejtjeink mindenre emlékeznek, még olyan dolgokra is amikre mi tudatosan nem, a tudatalattiban viszont jelen van a probléma amely kihat a jelenbeli viselkedésünkre. Az izom a feltett kérdésre az agy- test biofeedback-je révén a tónusával reagál, hogy adott dolog stresszelő-e a kliens számára vagy nem.

Ezzel a technikával az is kiderül, hogy mely életszakaszban, hány évesen kezdődtek az adott témakörrel kapcsolatos stresszek. Gyakran egészen kisgyermek korban kezdődnek a gondok vagy akár születéskor esetleg magzati korban. Ezeket mind korrigálni tudjuk. Amikor kiderítettük, hogy mi is volt az érzelmi stressz valódi kiváltó oka azután kezdhetjük a korrekciókat pl. jobb-bal agyfélteke integrálását segítő feladatok, meridiánpontok masszírozása, blokktalanítása, és egy vizualizációs gyakorlattal tudjuk „javítani”, pontosabban kioldani az élményhez kapcsolódó negatív érzelmet, ami bekapcsol a jelenben és nem enged tudatosan, tiszta fejjel gondolkodni és cselekedni, átírva/ felülírva a múltban elszenvedett szituációt.

Mit csinál a kineziológus?

Néhány gyakorlati példa:
1. Krónikus betegségekkel küzdő hölgy keresett meg, egészséges szeretne lenni és az unokáival minél tovább boldogan együtt lenni. A múltba kellett mennünk, fiatal felnőtt korába és kaptunk olyan segítséget az izmaitól, hogy számítástechnikával is kapcsolatos az érzelmi problémája. Tudatos szinten nem emlékezett semmire, sőt azt mondta, hogy nem szereti a számítógépeket és az interneten sem igazán mozog otthonosan. Az oldás során eszébe jutott, hogy a férje hányszor kényszerítette éjszakai munkára is (fogorvosként), amiből a számítógépes munkát utálta a leginkább. Számára az volt a megoldás, hogy a múltbeli számítógépet képzeletben ripityára törte és megmondta, hogy ő bizony nem fog éjszaka dolgozni. Ezzel javítottuk ki azt a történetet amelyben nem állt ki magáért és amely a gyökere volt a jelenben is a problémájának. Akárhányszor került olyan szituációban melyben nem állt ki Önmagáért az mind-mind tovább mélyítette a gondot és végül megjelentek évtizedekkel később a testi problémák a betegség képében.

2. Több sikertelen nyelvvizsga után keresett meg egy fiatalember. Az oldás során kiderült, hogy az idegennyelvek területén az érzelmi problémája általános iskolás korából fakadt. Eszébe jutott, hogy volt egy eminens tanuló az osztályban aki nagyon ellenszenvesen viselkedett és akkor megfogadta, hogy ő sosem lesz ilyen és soha nem fog így teperni, nem akarja megtanulni a nyelvet, nem érdekli. Sikeresen javítottuk ezt a „programot” is.

3. Még sorolhatnánk a sikertörténeteket, volt akinél a baba-projektnél segített a kineziológia, másoknál a lámpaláz leküzdésében, krónikus betegségek lelki gyökerének megtalálásában, lényeg, hogy általa pozitív irányba változik az életünk és hihetetlen összefüggéseket értünk meg. Érdekesség, hogy a régi történetek és a jelenben zajló probléma között mindig megtaláljuk a párhuzamot. Segítségével átlátjuk a jelen helyzetünket és megértjük a miérteket, mert mint tudjuk SEMMI SEM VÉLETLEN.

Plazmagenerátor