Rejtélyes betegséged vagy “csak” vírus fertőzésed van?

Természetgyógyászként egyre többször tapasztalom, hogy sok betegség van, melyet nem ismernek fel vagy autoimmunnak esetleg idiopátiásnak,öröklöttnek titulálnak. Sőt, az is előfordul, hogy a szakemberek pszichés betegségnek gondolják a panaszokat és pszichiátriára küldik a beteget, mert szervi okot nem találnak a panaszokra, sem képalkotó diagnosztikával, sem laborral. Gyakran a rejtélyes tünetekkel járó betegségeknek egy adott kórokozó, az Epstein-Barr-vírus (EBV) áll a hátterében. A leggyakoribb panaszok a szédülés, depresszió, pajzsmirigy problémák, nehéz gondolkozás, memória panaszok, fejfájás, alvás problémák, krónikus fáradtság, kéz és láb zsibbadása, fülzúgás, gerinc idegi problémák (becsípődések).

Az EBV gyakorlatilag egy titkos járványt hoz létre, nehezen felismerhető, általános tünetekkel. Évekig vagy akár évtizedekig is szunnyadó állapotban maradhat, ekkor sincsenek jellegzetes panaszok. Orvosilag egyetlen fajtáját ismerik és tudják kimutatni, de kb. 60 fajtája létezik. Aktív szakaszban nyirokcsomó duzzanatot, máj- és lép-megnagyobbodást is okozhat, tulajdonképpen ez a vírus okozza a “csókbetegséget”, a mononukleózist is.
Mononukleózis idején a máj értékek is eltérnek, a későbbiekben a vírus a májat és a lépet használja leggyakrabban központjának, ott hoz létre gócot. Ez a góc befolyásolja a máj révén az emésztésünket, a lép révén viszont az immunvédekezésünket gátolja.

Az EBV gyakran megtaláható az élelmiszer intoleranciák hátterében, mert az elégtelen máj- és epe működés miatt csökken a gyomor sósav termelése is, így a fehérjék emésztése jelentősen romlik, ezáltal kórokozók szaporodnak el a belekben, melyek miatt kialakulhat az áteresztő-bél szindróma is. Ez azt jelenti, hogy olyan élelmiszerekre leszünk hirtelen érzékenyek, melyek korábban nem okoztak problémát.

Hogyan kaphatjuk el?
✅ csecsemőként az édesanya szervezetéből
✅ testnedvek útján
✅ transfúzióval
✅ étteremben, salátában, készételben ha az étel vérrel szennyeződik, mert pl elvágta vagy felhorzsolta a szakács az ujját stb

Mikor aktivizálódik?
A vírus aktivizálódik, ha számára ideális körülmények alakulnak ki a szervezben, mert:
✅ lecsökken a cink, B vitamin raktárunk
✅ traumatikus élmény ér minket
✅ hormonális változásokon megyünk keresztül: pl terhesség, pubertáskor, menopauza
✅ hosszan elhúzódó, folyamatos stressznek vagyunk kitéve

Mely betegségek hozhatók összefüggésbe a betegséggel?
✅ glutén intolerancia, laktóz intolerancia, tejfehérje érzékenység
✅ autoimmun betegségek
✅ pajzsmirigy betegségek
✅ gerincvelői idegek gyulladása, becsípődés, “beáll a nyak”
✅ vfibromialgia
✅ fülzúgás
✅ vMeniere szindróma
✅ Sclerosis multiplex
✅ szédülés
✅ hallás csökkenése
✅ ízületi gyulladások, reuma, reumás ízületi gyulladások (RA)
✅ nyirokrendszeri megbetegedések
✅ depresszió
✅ migrén, fejfájások
✅ meddőség

Hogyan vizsgálható ki a vírus fertőzöttség?
Orvosilag labor vizsgálattal kimutatható, de sajnos csak egyetlen fajta a 60 közül.
Biorezonanciás góckutatás során kiderülhet, hogy mely szervek érintettek és hol vannak a gócpontok.

A vírus elleni küzdelemben segíthetnek az alábbi élelmiszerek: fontos lenne a felsorolásból min. 3 félét enni egy napon, hogy a szervezetünk minél ellenállóbb lehessen a vírus ellen és célszerű váltogatni ezeket:
✅ kék áfonya
✅ zeller
✅ csírák
✅ spárga
✅ spenót
✅ koriander
✅ petrezselyem
✅ vkókuszolaj (nem hidrogénezett, napi 1 evőkanál)
✅ fokhagyma
✅ gyömbér
✅ málna
✅ saláta
✅ papaja
✅ kajszibarack
✅ gránátalma
✅ grapefruit
✅ édesburgonya
✅ uborka

Gyógyfüvek és étrend-kiegészítők: célszerű ezeket is váltogatni
✅ macskakarom
✅ ezüst kolloid
✅ cink
✅ B vitamin csoport
✅ édesgyökér
✅ citromfű
✅ szelén
✅ lizin
✅ c vitamin
✅ csalán levél
✅ laurinsav
✅ fekete bodza
✅ csillagánizs
✅ kurkuma

Felhasznált szakirodalom: https://en.wikipedia.org/wiki/Epstein–Barr_virus
Anthony William: Gyógyító médium (A krónikus és gyógyíthatatlan betegségek mögött rejlő titkok)