Az ízületi gyulladásnak, reumának is van kórokozója?

Orvosi körökben a reumás ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis, RA) kifejezést használják a krónikusan fájdalmas, gyulladt ízületekre. Talán találóbb kifejezés lenne a duzzadt-ízület betegség vagy a megmagyarázhatatlan fájdalomszakkifejezés.

Az RA leggyakrabban a kéz- és lábízületeket kínozza. Kiterjedhet hatása a térde, könyökre és egyéb nagyobb ízületekre is. A reumás ízületi gyulladás egyéb testrészeket is érinthet például idegeket, bőrt, szemet, szívet, tüdőt.

A betegség legészrevehetőbb következménye az ízületi fájdalom és duzzadtság, hosszan fennálló gyulladást követően az ízületek és csontok károsodása és/vagy deformálódása.

Az orvosok szerint a RA autoimmun betegség, azaz olyan állapot, ahol a megzavarodott immunrendszer különböző „testrészeket” betolakodónak tekint és erre folyamatos támadással reagál.

A biorezonanciás mérés során gyakran találunk különböző vírusokat (pl. Herpes, Epstein – Barr vírus, Cytomegalovírus) melyek gócként vannak jelen az ízületekben, inakban, csontokban vagy az izmokban. Ezek gyakran tartanak fenn állandó gyulladást, melyet ízületi gyulladásként diagnosztizálnak. A sok kezelés, fizioterápia, masszázs mindaddig átmeneti megoldás csak, amíg ki nem irtjuk onnan az adott vírust. A gócok felszámolására vírus kivezető szereket szoktunk ajánlani.