Biorezonanciás felmérés
Call Today 020 8567 0707
51 Uxbridge Road, San Francisco W7 3PX
Open Hours
Mon — Sat: 8 am — 5 pm, Sunday: CLOSED
Áteresztő bél szindróma
Biorezonanciás felmérés > Áteresztő bél szindróma
Biorezonanciás felmérés > Áteresztő bél szindróma

Áteresztő bél szindróma

Áteresztő bél szindróma – a néma gyilkos, avagy mi áll a rejtélyes krónikus betegségek hátterében

Áteresztő bél szindróma
„A halál a belekben lakozik” – Hippocrates

Találóan megfogalmazta Hippocrates, sok krónikus betegségnek a belek állapotánál kell keresnünka gyökerét. A bélfal egy határvonal mely arról hivatott gondoskodni, hogy a szükséges anyagok bejussanak szervezetünkbe míg a szükségtelen és káros anyagok ne kerülhessenek be.

A belünkben lévő nyálkahártya-sejtek fehérjehidakkal kapcsolódnak egymáshoz. Normál esetben szabályozottan működik a fehérjehidak kapcsolódása és csak akkor nyitnak ki, ha a táplálék kellőképpen megemésztett, nincsenek káros anyagok a béltartalomban.

Helytelen életmódunknak, az ipari „fejlődésnek” és az élelmiszerekkel bejutott vegyi anyagoknak köszönhetően károsodik a bél nyálkahártyája és hosszabb időre maradnak távol egymástól a nyálkahártya sejtek, ezzel nyitva marad a kapu a betolakodóknak, emésztetlen fehérjéknek és egyéb számunkra mérgező anyagoknak. Orvosi értelemben véve ez még nem betegség, viszont ennek következtében alakul ki számos krónikus, megmagyarázhatatlannak tűnő betegség. A bélfal sérülése miatt tartós gyulladás alakul ki az adott területen.

Az áteresztő bél szindróma kialakulásához vezethetnek:

✅ kártékony kórokozók megtelepedése a bélben
✅ táplálék allergiák
✅ rejtett ételintoleranciák: ezek azért nagyon alattomosak, mert általában olyan élelmiszerre alakul ki intolerancia melyet gyakran, akár minden nap fogyasztunk ám mégsem okoznak azonnali tüneteket. Pl glutén, kazein, tojás.
✅ tartós gyógyszeres kezelés, antibiotikumok
✅ emésztő-enzim hiányok
✅ hormonális változások
✅ vércukor-szint abnormális ingadozása
✅ tartós stressz
✅ vegyi anyagok, méreganyagok felhalmozódása a bélben

A lyukas bél szindróma kialakulásához nagyban hozzájárul egyik alap élelmiszerünk, mégpedig a gabona. A gabonákban található glutén oldja a nyálkahártyák közötti fehérje hidat, aminek következtében glutén tartalmú étel fogyasztását követően 6 órán át nyitva marad a kapu. Ebben az esetben a félig emésztett élelmiszer átjut a bélfal túloldalára, ahol az immunsejtek ellenségnek tekintik és ellenanyag termelésbe kezdenek a szokatlan anyagok ellen. Ez a helyzet egyrészt probléma, mert immunrendszerünket lefoglalja ez a munka, mindemellett az emésztetlen tápanyagok molekuláris szerkezete több esetben nagyon hasonlít valamely szervünk molekuláris felszínéhez.

A bekerült glutén, kazein vagy más fehérje ellen termelődő ellenanyag így nemcsak az allegénre hat, hanem az adott szervre is, például a pajzsmirigyre, hasnyálmirigyre. Amikor az ellenanyagok megtalálják a szervet, akkor indulhat be egy autoimmun folyamat. Sajnos az autoimmun betegségeknél az első tünetek jelentkezéséig sok idő telik el, míg a szerv annyira károsodik, hogy tünetet okozzon.

Általában véletlen találnak rá a problémára egy vérvétel miatt, ahol például a pajzsmirigy esetében emelkedett TSH szint és emelkedett ANTI-TPO szint miatt pajzsmirigy-alulműködést vagy Hashimoto thyreoiditis-t állapítanak meg, gyógyszeres kezelést írnak elő. A probléma „csak” az, hogy a kialakulásához vezető tényezőket általában nem veszik figyelembe és nem foglalkoznak a bélben levő gyulladással, pedig ameddig az meg nem szűnik a célszerv tovább fog károsodni.

Kinyílik a Vér-agy gát: depresszó, sclerosis multiplex, idegrendszeri betegségek

A lyukas bél szindrómának köszönhetően folyamatosan gyulladásos hírvivők keletkeznek, ennek hatására megnyílik a vér-agy gát, mely hivatott lenne a káros anyagok, kórokozók és egyéb szennyező anyagok távol-tartására az agyunktól. Ebben az esetben viszont akadály nélkül tudnak bejutni a káros anyagok az idegrendszerbe ezzel különböző jellegű problémákat okozva. A gyulladásos hírvivők, az agyba bejutott fehérje molekulák, ellenanyagok időnként kicsapódnak és lerakódnak, ezzel akadályozzák az idegsejtek tevékenységét.

Mik lehetnek a szivárgó bél szindróma tünetei?Lyukas bél szindróma
✅ Idegrendszeri tünetek: fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, emlékezet romlás, koncentrációs
zavar, gyerekeknél ADHD, figyelemzavar
✅ Emésztőrendszeri tünetek: puffadás, hányinger, hányás, hasmenés, székrekedés
✅ Autoimmun betegségek
✅ Mozgásrendszeri tünetek: ha a fehérjék kicsapódnak az ízületekben az is okozhat ízületi
fájdalmat, ízületi gyulladásokat
✅ Hormonális tünetek: felborulhat a vércukorszint, hízás, menstruációs problémák, PCOS,
TSH szint emelkedés, ANTI-TPO szint emelkedése, egyéb hormonrendszeri eltérések
✅ Bőr tünetek: Akne, pattanások, gyulladásos bőrproblémák
✅ Felsőlégúti visszatérő fertőzések
✅ Metabolikus szindróma, kóros elhízás

Megoldást jelenthet, ha megtudjuk, hogy mely élelmiszerek okoznak nekünk gondot, ha kiderítjük mi tartja fenn a gyulladást, van e a bélben kártékony kórokozó, diszbiózis (felborul a bélflóra). Ezeknek az élelmiszereknek az elhagyásával és a kórokozó kiirtásával jelentősen javulhatnak a tüneteink, illetve még csírájában elkaphatjuk, ha már kezdődik valamilyen autoimmunnak vélt folyamat.

„A gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered.”- Hippocrates
Emésztőrendszeri biorezonanciás vizsgálat

 

Plazmagenerátor