Biorezonanciás felmérés
Call Today 020 8567 0707
51 Uxbridge Road, San Francisco W7 3PX
Open Hours
Mon — Sat: 8 am — 5 pm, Sunday: CLOSED
Cikkek - Természetes gyógymódok

Cikkek

Stressz a betegségek hátterében

Egyre gyakrabban halljuk a különböző betegségek kapcsán, hogy biztos a stressz miatt van.
De mi is a stressz, miért befolyásolja a szervezetünk működését? Hogyan hat ránk és milyen károsodásokat okozhat a szervezetben? Mi köze a hormonrendszerünk felborulásához, cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz?

Nem jön a gyermekáldás? Keresd meg a valódi okot!

Magyarországon a statisztikai felmérések alapján a párok közel 18-20%-a meddő. Sajnos egyre gyakrabban találkozunk olyan esetekkel amelyekben az orvosi vizsgálatok, mesterséges megtermékenyítés sem hoz sikert.

Talpmasszázs reflexológia

A reflexológia hagyományos értelemben véve taplmasszázst jelent. De jóval több ennél: diagnosztikai módszer, mellyel testi-lelki bajaink is felderíthetőek, szelíd kezelési módszer, mely a szervezet öngyógyító rendszerének aktiválásával segít bajainkon.

Mi a kineziológia és miben segíthet neked?

Biztos hallottad már a kifejezést, hogy pszichoszomatikus betegség. Ez azt jelenti, hogy egy adott betegségnek vagy tünet csoportnak lelki okai vannak. Sokszor mondják az orvosok is, hogy biztos a stressz az okozója a problémának.

Rejtélyes betegséged vagy “csak” vírus fertőzésed van?

Természetgyógyászként egyre többször tapasztalom, hogy sok betegség van, melyet nem ismernek fel vagy autoimmunnak esetleg idiopátiásnak,öröklöttnek titulálnak. Sőt, az is előfordul, hogy a szakemberek pszichés betegségnek gondolják a panaszokat és pszichiátriára küldik a beteget, mert szervi okot nem találnak a panaszokra, sem képalkotó diagnosztikával, sem laborral.

A pajzsmirigy betegségek nyomában

Hazánkban az elmúlt 25 évben megsokszorozódott, közel a hússzorosára nőtt a pajzsmirigy megbetegedések száma. Mi ennek az oka, mely folyamatok vezetnek ide, miért hat ki más egyéb területekre a pajzsmirigy megbetegedése? Erre igyekszünk a választ megtalálni.

Áteresztő bél szindróma – a néma gyilkos, avagy mi áll a rejtélyes krónikus betegségek hátterében.

Találóan megfogalmazta Hippocrates, sok krónikus betegségnek a belek állapotánál kell keresnünk a gyökerét. A bélfal egy határvonal mely arról hivatott gondoskodni, hogy a szükséges anyagok bejussanak szervezetünkbe míg a szükségtelen és káros anyagok ne kerülhessenek be.

Hajhullás a természetgyógyász szemével

Mindenkinek hullik a haja, ez bizonyos mértékig teljesen természetes, pláne ősszel és tavasszal terhesség után, nagyobb műtéteket követően. Azonban ha láthatóan ritkul a hajunk, minden hajmosásnál nagy mennyiségű hajszál marad a kezünkön, fésülködésnél is feltűnően sok hajszál marad a hajkefében az komoly problémákra is utalhat. Igyekszem a tapasztalataim alapján gyakoriság szerint sorba venni az okokat.

Gombás fertőzés – ami a reklámokból kimaradt

Makacs és elviselhetetlen viszketés, égető fájdalom, rosszul álcázott kínos vakarózás – ki ne ismerné a gombás fertőzés kínzó tüneteit? Statisztikai adatok szerint minden negyedik ember szenved rendszeresen visszatérő gombás megbetegedésben, a reklámok hatására általában különféle csodakrémektől és kenőcsöktől várva a gyors és tartós megoldást. Bár a külsőleges kezelések elsőre általában hatékonynak tűnnek, a terápiát követően a tünetek sajnos többnyire kiújulnak, sőt, egyre súlyosbodnak. Vajon milyen okok rejtőzhetnek a makacs gombás fertőzések hátterében és miért érdemes a tüneti kezelés mellett a kiváltó okot is megszüntetni?

Inzulin rezisztencia – Metabolikus szindróma

A metabolikus szindróma (MS) több, egymással összefüggő anyagcserezavaregyüttes fennállását jelenti. Az MS civilizációs betegség, a helytelen életmód és táplálkozás hatására lappangva kialakuló anyagcserezavar. A metabolikus szindróma diagnózisát akkor mondhatjuk ki, ha az alábbi kockázati tényezők közül legalább három jelen van: centrális, ún. alma típusú elhízás, kóros vérzsír- összetétel magas éhomi vércukor, vagy emelkedett vérnyomás. A sörpocakos, túlsúlyos, holdvilágarcú embertársaink valószínű, mindannyian érintettek.

Terhelő nehézfémek a szervezetünkben

A nehézfémekkel való közvetlen érintkezés napjainkban már jócskán túllépte a természetes határt. Nem sokszor hallunk róluk, pedig külön-külön is számos betegség forrásai, de összeadódva egymás hatásait felerősítve más toxikus anyagokkal keveredve akár még az élettől is megfoszthatják az embert.

Miért jó ha tudod mire vagy allergiás?

Nem feltétlen okoz az étel allergia vagy intolerancia azonnali tüneteket. Sok esetben a felhalmozódott allergének egészen szokatlan tüneteket okozhatnak mint például ízületi fájdalmak, ideg gyulladások, állandó fáradtságérzet, lehangoltság. Természetesen gyakoriak a bélrendszeri tünetek is mint a colitis ulcerosa, Crohn betegség, irritabilis-bél szindróma, áteresztő-bél szindróma és még sorolhatnánk.

Hol volt eddig ez a sok glutén érzékeny?

Gyakran hallom ezt a kérdést a kliensektől.

Voltak eddig is. Először is nem volt megfelelő diagnosztikai eszköz amivel felfedezhették volna az érzékenységüket. Orvosilag colonoscopiás vizsgálattal igazolható a lisztérzékenység más néven coeliakia. De nem minden glutén érzékeny coeliakiás. A coeliakiás beteg vékonybelén már súlyos elváltozások látszanak, így tudják diagnosztizálni.

Miért gyenge az immunrendszered?

Az évszakok váltakozása a gyengébb immunrendszerű emberekben vegyes érzelmeket vált ki, mivel jelentős mértékben befolyásolja az egészségi állapotukat. Gondoljunk csak a télen gyakoribb megfázásokra, a tavasszal kiújuló szeplőinkre, nyáron a növényi pollenek okozta allergiára, ősszel a gyomorfekéllyel járó panaszok erősödésére stb… Gyakran felmerül a kérdés: Mitől gyengül le az immunrendszer?

Az ízületi gyulladásnak, reumának is van kórokozója?

Orvosi körökben a reumás ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis, RA) kifejezést használják a krónikusan fájdalmas, gyulladt ízületekre. Talán találóbb kifejezés lenne a duzzadt-ízület betegség vagy a megmagyarázhatatlan fájdalomszakkifejezés.